Huisstijlsjablonen in Office 365

Geplaatst op in de categorie nieuws

Veel bedrijven maken de overstap naar Office 365, ook wel Office Online genoemd. Er zitten veel voordelen aan de overstap naar Office 365. Je bent niet meer aan een plaats, tijd of bepaald device gebonden. Tevens is de overstap naar Office 365 kostentechnisch vaak de moeite waard.

Een ander voordeel is dat niets meer lokaal hoeft te worden opgeslagen. Voor bijvoorbeeld juist gebruik van huisstijlsjablonen is dit een verbetering. Als men huisstijlsjablonen altijd vanuit de cloud opent, werkt iedereen altijd met de meest actuele huisstijlsjablonen.

De overstap naar Office 365 is een mooie aanleiding om een inventarisatie te maken van alle sjablonen die er zijn. Huisstijlsjablonen worden bijvoorbeeld vaak in Word beheerd en er moet gekeken worden of Office 365 de sjablonen op een juiste manier zal ondersteunen. Tevens kan er gekeken worden of alle sjablonen nog up to date zijn.

Het is mogelijk om voor ieder document een apart sjabloon aan te maken. Maar er zijn ook efficiëntere oplossingen. Idealiter worden alle sjablonen centraal beheerd. Een tekstblok dat in meerdere documenten gebruikt wordt wil je bij een aanpassing natuurlijk maar op één locatie hoeven te bewerken. Een voorbeeld van een applicatie die je in huisstijlsjabloon- en content-beheer kan ondersteunen is DocSys Online.

B-ware Business Software is Microsoft Gold Partner en trotse ontwikkelaar & leverancier van DocSys.

Tags

Terug naar het overzicht