Eenvoudig complexe handleidingen up to date houden

Geplaatst op in de categorie nieuws

Handleidingen zijn van cruciaal belang om uit te leggen hoe een product veilig geassembleerd, geïnstalleerd, gerepareerd, gebruikt of onderhouden kan worden. Om veiligheidsredenen is het even belangrijk om te vermelden met welke frequentie inspecties en onderhoud noodzakelijk zijn. Na iedere inspectie of onderhoud moeten testrapporten aan het originele document toegevoegd worden.

Veelal zijn complexe machines modulair opgebouwd. Veel handleidingen en –boeken hebben dan ook gedeeltelijk dezelfde inhoud. De bijbehorende tekstdelen per module zijn vaak eerder gemaakt of gebruikt. Door oude teksten uit eerder gemaakte documenten te kopiëren kunnen verschillende problemen ontstaan; De tekst is niet meer actueel. Of er wordt teveel of te weinig tekst gekopieerd. Ook kan bij het plakken van de tekst in het nieuwe document er een probleem met de opmaak ontstaan.

Door een handboek te genereren op basis van de modules op een stuklijst of vanuit het ERP-systeem kan met behulp van DocSys de basis van een handboek volledig automatisch gemaakt worden. Het is mogelijk om op deze manier een PDF te genereren die op het klantportaal geplaatst kan worden. Inclusief het op naam stellen van het document en het opnemen van serienummers van onderdelen en het toevoegen van eventuele testrapporten aan het originele document.

Vanzelfsprekend blijft de mogelijkheid om de echt specifieke zaken nog aan het document toe te voegen.

Tags

Terug naar het overzicht