B-ware Business Software wint Europese Aanbesteding Belastingdienst

Geplaatst op in de categorie nieuws

PERSBERICHT

Enschede –  B-ware Business Software wint de Europese Aanbesteding van de Belastingdienst en gaat voor vijf jaar documentgenerator DocSys leveren. Het inzetten van een documentgenerator sluit aan bij de reorganisatie en verdere geautomatiseerde manier van werken bij de Belastingdienst.

In de toekomst zal de interactie met burgers en bedrijven worden vereenvoudigd en steeds meer digitaal, via verschillende kanalen plaatsvinden. Belastingdienst kantoren worden voorzien van geïntegreerde IT-ondersteuning op basis van workflow management en digitale dossiers. Documentgenerator DocSys wordt onderdeel van deze geïntegreerde IT-oplossing en zal door alle medewerkers voor uitgaande documenten in de bedrijfsprocessen worden gebruikt.

De aanbesteding werd uitgevoerd door het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) Belastingdienst. Documentgenerator DocSys zal de intern ontwikkelede applicatie Modellenboek vervangen. Deze applicatie wordt door 6.000 medewerkers gebruikt en bevat 1.800 verschillende modellen. De 6.000 medewerkers genereren vanuit het Modellenboek jaarlijks naar schatting 3.000.000 brieven. De verwachting is dat in de toekomst Documentgenerator DocSys uiteindelijk gebruikt zal gaan worden door 10.000 tot 15.000 medewerkers die jaarlijks naar schatting 7.000.000 brieven zullen genereren.

Het Twentse bedrijf B-ware Business Software heeft een lange staat van dienst op het gebied van documentcreatie. Het bedrijf ontwikkelt en levert het product DocSys dat met meer dan 250.000 gebruikers een bewezen oplossing is voor procesoptimalisatie op het gebied van documentcreatie en huisstijlautomatisering.

B-ware Business Software is Microsoft Gold Partner Application Development.

Tags

Terug naar het overzicht